Rondjes schaatsen voor het goede doel

Op de laatste dag van de schaatscursus van IJsvereniging Edam (zaterdag, 21 december), worden er traditiegetrouw zo veel mogelijk rondjes gereden op de schaatsbaan in Alkmaar. Het aantal behaalde rondjes telt mee in de prestatie voor je schaatsdiploma.

Het rondjes schaatsen doe je echter niet alleen voor het diploma, maar ook voor een heel goed doel. Je kunt je namelijk per rondje laten sponsoren. Voor dit jaar gaat dan 75% van de opbrengst naar: Pax Kinderhulp Edam-Volendam. Je steunt dan het hele goede werk van deze stichting. De overige 25% komt ten goede aan de IJsvereniging en draagt ertoe bij dat het Jeugdschaatsen betaalbaar gehouden kan worden.

Pax Kinderhulp Edam-Volendam
Pax kinderhulp zorgt voor vakanties voor kinderen die het moeilijk hebben. Het is moeilijk voor te stellen, als jezelf uit een liefdevol gezin komt, maar er zijn veel kansarme, vergeten kinderen uit ontwrichte gezinnen of onpersoonlijke kindertehuizen. Pax kinderhulp trekt zich het lot van deze kinderen aan en zorgt dat ze zich niet vergeten voelen. Vanuit Edam-Volendam wordt deze kinderen een vakantie aangeboden. Ook wordt er een familiedag georganiseerd, zodat de zorgen even vergeten kunnen worden.

Hoe werkt het?
Als je ook graag iets goeds wilt doen en iets wilt bijdragen om kinderen, die het zoveel moeilijker hebben ook een keer leuke tijd te bezorgen, kun je je familie, buren en kennissen, vragen om je te sponsoren bij het rondjes schaatsen. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen om 10, 20 of 25 Eurocent per rondje te sponsoren. Eventueel kunnen ze ook een maximum opgeven, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.

Een cadeau
Op maandag 23 december om 11 uur zijn de jeugdleden van harte uitgenodigd in de kantine van AV Edam om de opbrengst van deze schaatsactie te overhandigen aan Pax Kinderhulp Edam-Volendam. Voor iedereen die zijn opbrengst komt inleveren is er een leuk cadeautje en een smakelijke traktatie.  En degene met de hoogste opbrengst per leeftijdscategorie wint een mooie prijs!


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook