Rondje Waterland als alternatief voor de kaasmarkten

Rondje Waterland als alternatief voor de kaasmarkten

Ze zijn allemaal betrokken als vrijwilliger bij de kaasmarkten èn liefhebbers van oude en nieuwe tractoren . Nu het een dit jaar niet door kan gaan werd de tweede hobby ingezet om de woensdagen alsnog actief in te vullen. Bij mooi weer rijdt een stoet van gemiddeld 15 tractoren een rondje door onze omgeving om steevast te eindigen op het kaasmarktterras van de Prinsenbar!

Piet Boogaard is een van die mensen. “Elke keer zet iemand anders een leuke route uit. Meestal van zo’n 40 tot 50 kilometer. We beginnen altijd om half elf met koffie en onderweg maken we twee tussenstops, waarbij we dan iets interessants bezoeken zoals de dijkverzwaring.”

Voor de vrijwilligers van de kaasmarkt is het een manier om deze zomerse woensdagactiviteiten toch in ere te houden en het ‘gildegevoel’ te koesteren. “En je bent natuurlijk van de straat. Het leuke is dat als we rond half drie ’s middags op de kaasmarkt eindigen, er altijd ook andere vrijwilligers van de kaasmarkt aanschuiven.” 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook