Ronald Schot geeft na zes jaar de voorzittershamer door

Ronald Schot geeft na zes jaar de voorzittershamer door

Ronald Schot nam in 2007 al eerder afscheid als bestuurslid van de Ondernemersvereniging Edam. Na 15 jaar in verschillende bestuursfuncties was het voor dat moment genoeg. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2014 werd er een beroep op hem gedaan toen het niet goed ging met de OVE. Samen met Hans de Boer, Ingrid Ton, Nel de Graaf en Johan Taam zette hij zijn schouders eronder en trok als voorzitter van het nieuwe bestuur de kar.

Er moest een flinke achterstand worden weggewerkt want de vereniging was in slechte staat. De bloeiende vereniging die Ronald in 2007 achterliet was er niet meer. Vanuit de gedachte dat een goed ondernemersklimaat begint bij een gezonde ondernemersverenging werd er nieuw beleid op papier gezet. Er volgde een nieuwe organisatiestructuur en daarvoor werden nieuwe bestuursleden en commissieleden gezocht.

Opkrabbelen
De banden met de gemeente, IBEV, Vereniging Oud Edam, VVV en ondernemersverenigingen van Volendam en Zeevang werden aangehaald. De commissies gingen aan het werk en brachten verslag uit aan het bestuur. Naast Hans de Boer en Ingrid Ton werden nieuwe bestuursleden Gertjan Nordmann, Gonny Springer en Sylvia van Leeuwen geïnstalleerd. De ondernemersvereniging krabbelde op, maakte keuzes. Sommige evenementen bleven, van andere werd besloten om ermee te stoppen. ‘Als we het doen, doen we het goed. Als dat niet kan, dan zien we er liever van af.’

Samenwerken
De samenwerking met Ondernemend Volendam is intensiever geworden door de gezamenlijke cadeaubon ‘Het Bottertje’ en de gezamenlijke Sinterklaasactie.

Mooi evenement
De Wijnwandeling is tot een evenement uitgegroeid waar we trots op zijn. De braderie bij de avondkaasmarkt is goedbezocht. Maar ook de voorjaarsactie werd nieuw leven ingeblazen waarop enthousiast wordt gereageerd.

Feestverlichting
Er moest nieuwe feestverlichting voor aan de gevels bij de winkels komen. De uitdaging werd aangegaan om een ontwerp te maken of vinden dat door iedereen zou worden gevonden. Ook dat lukte en de verlichting wordt dit jaar zelfs uitgebreid naar verschillende lantaarnpalen in het centrum van Edam.

Dieptepunt
Ingrid Ton nam afscheid van het bestuur maar Robbert Taam en Alfons van Klink besloten om de gelederen te versterken. Het absolute dieptepunt van de afgelopen bestuursperiode is het onverwachte verlies van goede vriend en penningmeester Hans de Boer. Op de avond van zijn overlijden woonde bij nog de maandelijkse bestuursvergadering van de OVE bij. Hij wordt nog steeds erg gemist.

Te druk
De voorzitters rol van Ronald zou slechts een tijdelijke rol zijn maar, zoals zo vaak gebeurt, liep dit anders. We zijn inmiddels ruim zes jaar verder. Met spijt in het hart neemt Ronald afscheid van het bestuur. Hij heeft het geprobeerd maar al maanden bleek dat de combinatie van voorzitter van de OVE zijn en zijn werkzaamheden in zijn bedrijf niet meer op een goede manier gecombineerd kunnen worden. Gonny Springer is bereid gevonden om tot de komende jaarvergadering de voorzitter rol op zich te nemen.

Toch laat Ronald, net als in 2007, de deur op een klein kiertje open. ‘Als jullie me nodig hebben of als ik iets kan betekenen, weten jullie mij te vinden.’ Mocht het nodig zijn dan gaan we hem daar zeker aan houden.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook