Romeinen in het Fort bij Edam

Romeinen in het Fort bij Edam

Komend weekend, zaterdag 19 en zondag 20 mei, slaan de Romeinen weer hun kamp op in het Fort bij Edam. De leden van de Levende Geschiedenisgroep Legio Secunda Augusta laten aan de bezoekers zien hoe het er aan toeging in het Romeinse leger aan het begin van onze jaartelling.

Echte Romeinse soldaten tonen hun vaardigheden en vertellen over hun uitrusting, maar ook inheemse hulptroepen en gewone Romeinse burgers zijn present. Bezoekers kunnen het voedsel proeven zoals dat door de Romeinen destijds werd klaargemaakt, kinderen kunnen zich op de foto laten zetten met een echte Romein en als ze durven mogen ze een potje ‘zwaardvechten’ tegen de soldaten.

Het fort is beide dagen geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegangsprijs is € 5,- per persoon, kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. Automobilisten worden verzocht hun auto te parkeren op het parkeerterrein bij de camping.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook