Roep om meer kattentrapjes in Edam-Volendam

Roep om meer kattentrapjes in Edam-Volendam

Het gebeurt al vele jaren: katten die in het water van de vele grachten in Edam of Volendam terecht komen en verdrinken. Gevolg van een te hoge walkant. In Volendam zijn op verzoek van de Wijkraad Oude Kom recent verschillende kattentrapjes aangebracht in het water van de Edammerweg. In Edam loopt een petitie die door veel mensen is ondertekend om ook daar extra gelijksoortige voorzieningen te krijgen.

In Edam is al jaren geleden nabij de sluis van de Wijngaardsgracht een kattentrap aangebracht. Volgens omwonenden werkt dit ook.

Wethouder Runderkamp vertelde vorige week dat het in Volendam een proef betreft. Hij ziet er in ieder geval het belang van in, bleek tijdens de ‘ceremonie’ in Volendam. In Edam is de vraag in ieder geval groot; Vele honderden mensen hebben de petitie inmiddels ondertekend.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook