Robert van Boxel start dit voorjaar eigen glazenwasserij op

Robert van Boxel start dit voorjaar eigen glazenwasserij op

'Van notitieblok naar onderneming'

Al bijna een kwart eeuw is hij een bekend gezicht in het straatbeeld van onze gemeente, ervaren genoeg dus om in deze economische onzekere tijden de stap te nemen om zelf een 'ladder op het dak van de auto te gooien'. Dat daarbij wat komt kijken mag duidelijk zijn. Het aanschaffen van een imperiaal bijvoorbeeld.

Robert "Het opzetten van een bedrijfje is een tijdrovend intensief, maar tegelijkertijd enorm leuk proces. Het begint met wat aantekeningen op een notitieblok en vormt zich uiteindelijk tot … ja dit".

"Alles daartussen laat zich het beste omschrijven als een totale ontdekkingsreis op het gebied van ondernemen, de voor en nadelen daarvan en alles wat daarmee gemoeid gaat". "Zo sta je bijvoorbeeld op een vroege zaterdagochtend aan de andere kant van Nederland om een benodigd werkmateriaal te bezichtigen. Als blijkt dat het achteraf de verre rit waard is geweest krijg je daar een enorme boost van."

Steeds meer naar het hart
"En zeker niet onbelangrijk te vermelden, had ik al wat ervaring in het veld van ondernemen. Bij mijn voorgaand verband in loondienst speelde al geruime tijd mee dat ik de zaak van mijn werkgever zou overnemen en voorzetten. Echter, door verschillende omstandigheden kwam ik tot inkeer en besloot ik een eenmanszaak op te richten. Ik ga dit avontuur met veel enthousiasme aan.”

Met de hand gelapt
Qua werkervaring gaat Robert al even mee. Als jonge knaap onderaan de ladder begonnen en inmiddels opgewerkt tot volslagen glazenwasser.
"Er is wel wat veranderd in de loop van de jaren ja. Zo is het welbekende emmertje water zo goed als vervangen door een heus telescopisch borstelsysteem, wat de ladder overbodig maakt en de veiligheid van de glazenwasser anno nu weer ten goede komt."

"Toch vraagt elk raam, elk project om een andere aanpak. Zodoende wordt er dagelijks ook nog steeds traditioneel met de hand gelapt."
Na al die jaren gaat het werk zelf nog lang niet vervelen in zijn woonplaats. "Het is fijn om in hier in de buurt bezig te zijn, om onderdeel uit te maken van de samenleving op deze plek."

Een nieuw hoofdstuk
En dan nu dus een nieuw hoofdstuk: Glazenwasserij Roberto.
Schone ramen als hoofdactiviteit maar ook in te schakelen voor dat dakkapel wat een sopje verdiend, of die groen uitgeslagen tegels en wanden die tuin, oprit en bedrijfspand ontsieren.

"Ook voor de klussen waar de specialist bij komt kijken dus," vervolgt Robert. "Het lijkt me leuk om een diversiteit aan te bieden op het gebied van schoonmaakwerk. Een beetje afwisseling zo hier en daar.”

Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval niet. "De afgelopen periode is er achter de schermen behoorlijk wat werk verzet om er vol tegen aan te gaan binnenkort, wat hopelijk eveneens gauw weer voor iedere ondernemer zal gaan gelden!"

Glazenwasserij Roberto www.schoonraam.nl E-mail: info@glazenwasserij-roberto.nl Tel: 06-48315088.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook