Riolering op hoogte

Riolering op hoogte

Een groot gedeelte van de gemeente zal er de komende jaren aan moeten geloven: het riool moet op peil. In de Jan Huibrechtszstraat is het bedrijf Van der Gracht uit Hoorn anderhalve week geleden begonnen met het weghalen van het plaveisel waarna het riool bloot is gelegd.

Zo’n zes weken duren de werkzaamheden, die hierna een vervolg krijgen in de aanpalende Sijmen Grootstraat. Een flinke klus dus, waarbij er van de omwonenden inbreng wordt verwacht. De aansluitingen tussen de meeste woningen en het hoofdriool zijn eveneens verzakt. Veel bewoners hebben daarom zelf de schep ter hand genomen en voor wie dat te zwaar is kan het genoemde bedrijf tegen betaling het werk overnemen.
Lastig
Geert-Jan Niekerk is opzichter openbare werken bij de gemeente. Hij vertelt dat de woningen zo’n 40 jaar oud zijn. Dit is de gemiddelde periode dat een riool (in slappe veengrond) op hoogte moet worden gebracht. De gemeente heeft een en ander zo afgestemd dat de werkzaamheden samenvallen met een algehele herbestrating. “Als alles goed gaat moeten we de bewoners pas weer over veertig jaar lastig vallen met deze klus.”
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook