Rinus Michels op de berrie

Rinus Michels op de berrie

Een jaar zonder kaasmarkt

Dit jaar gaan ook de populaire kaasmarkten niet door. In samenwerking met de organisatie en in het bijzonder Martin Nibbering, markmeester en archivaris van de stichting, blijft de herinnering deze zomer levendig met een vierdelige serie over de kleurrijke geschiedenis van de markt en de bijzondere gasten die het toeristische evenement al die jaren openen.

Op zaterdag avond 10 augustus 1996 werd de avondkaasmarkt geopend door Rinus Michels bijgenaamd ‘De generaal’. Hij was trainer van het Nederlands elftal dat in 1988 Europees Kampioen voetbal werd en won met Ajax  de eerste Europacup 1 in 1971. Nadat hij de markt geopend had zag hij dat er ook kinderen op de berrie vervoerd werden en toen wij hem vroegen of hij ook over de markt rondgedragen wilde worden zij hij "Ja, maar dan wel met de kinderen erbij."
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook