Restaurant-Brasserie Hof van Holland gaat open!

Restaurant-Brasserie Hof van Holland gaat open!

Gastvrouw Monique Yachou-Volkers heeft er enorm veel zin in!

In het weekend van vrijdag 12 juni opent Restaurant-Brasserie Hof van Holland haar deuren. Dit in een moeilijke tijd en na een lange verbouwing. Het restaurant komt in het pand waar maar liefst twaalf hotelkamers zijn ingericht. Voor Monique  en haar gezin breken spannende tijden aan!

Enige tijd terug heeft  het markante pand op de hoek Lingerzijde- Zuidervesting nieuwe eigenaren gekregen. Er volgde een ingrijpende verbouwing, waarna er een pachter voor het restaurant annex brasserie werd gezocht.

Monique is de nieuwe uitbaatster  en heeft enorm veel zin om met haar gezin deze mooie uitdaging aan te gaan. “Ik hou er enorm van om met mensen om te gaan``. Dochter Nora stuurt de bediening aan, Naoual is rechterhand in de keuken en Sara gaat ook helpen  in de zaak. Dochter Jamila heeft recent de koksopleiding op het ROC afgerond. Ze wil zich hierna blijven ontwikkelen in onder meer de patisserie en leermeester worden.”

Chef-kok
Ook is er een chef-kok gevonden in de persoon van René Lansen. Hij werkte eerder bij restaurants in Edam en omgeving. Ook twee nichtjes Tatum en Amber met beiden veel horeca ervaring ,komen het team versterken en hebben er veel zin in!

Zeven dagen open
Het is de bedoeling dat de brasserie in het hoogseizoen zeven dagen per week open is. Van ’smorgens tot ’s avonds ‘negen uur kan er hier besteld worden. Alleen in het winterseizoen zijn we op maandag gesloten.

Van een heerlijk vers ontbijt met diverse lekkernijen  kun je ook terecht voor een heerlijke kop koffie met gebak, huisgemaakte warme crêpes, een broodje en lunch. ’s Avonds wordt het een restaurant met een leuke, afwisselende kaart.“

Marokkaans tintje
Het wordt een Nederlandse kaart, maar wel met een Marokkaans tintje. “Dan moet je denken aan specials als Tajine (stoofschotel), couscous, lamsschotel met heerlijke Marokkaanse kruiden. Daarbij maken we heerlijke maaltijdsalades en serveren we ambachtelijk gemaakt gebak.” Elke keer  is er een andere special buiten de reguliere taarten.”

Trendy
Dit alles gebeurt in een ruimte waar in gewone tijden 40 bezoekers binnen en nog eens 40 personen buiten ontvangen kunnen worden. De ruimte heeft een trendy uitstraling en een open keuken. In tegenstelling tot de oude situatie is het restaurant van buiten via de ramen goed zichtbaar en andersom natuurlijk ook. Een openslaande deur verbindt het terras en de brasserie.

Terras
Starten in dit coronatijdperk betekent stoeltjes en tafeltjes op anderhalve meter afstand, de aanwezigheid van een desinfectiepaal en extra schoon sanitair. Alles zal volgens de protocollen worden uitgevoerd  en hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. “We hebben van de gemeente groen licht voor een extra terras aan de overzijde langs het water. Het is spannend om juist nu te beginnen maar we hebben er gewoon heel veel zin in.”

Genieten van de bootjes die langsvaren en het zonnetje wordt dit een fijne plek om te vertoeven met een lekker hapje en/of drankje! “Wij zijn de gemeente dan ook dankbaar voor hun steun in deze tijd.”
Tijdens de coronamaatregelen is er de voorwaarde dat er vooraf gereserveerd moet worden. Dat kan via www.hofvanholland-edam.nl  of via de mail restaurant@hofvanhollandedam.nl
Bellen kan natuurlijk ook naar : 0299-701 001.
De website is nog niet geheel klaar maar zal binnenkort online komen. Alle belangrijke informatie omtrent de regelgeving, menu, openingstijden etc. kunt u hier terugvinden. Het team van Hof van Holland heet u van harte welkom!

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook