(Relatieve) zorgen om financiƫle situatie Edam-Volendam

Terwijl Edam-Volendam nog steeds een ‘tien’ krijgt  van de provincie als het gaat om het financiële beleid, heeft de gemeente in 2020 2,2 miljoen euro verlies geleden. Dit bedrag wordt afgeboekt uit de algemene reserves, waardoor het weerstandsvermogen afneemt. De meeste politieke partijen vragen dan ook om voorzichtig te zijn de komende jaren. Blijdschap is er wel dat de Rijksoverheid met extra miljarden komt voor de jeugdzorg. Want ook hier stijgen de kosten fors.

Een positieve kanttekening werd nog wel geplaatst over het vorig boekjaar waarin de coronacrisis uiteraard een grote wissel trok. Het verlies is deels te wijten aan het niet afronden van de verkoop van het voormalige gemeentehuis in Oosthuizen. Dat zal dit jaar wel het geval zijn. “Maar we moeten het niet hebben van eenmalige zaken”, gaven verschillende raadsleden aan.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook