Reizigers Waterland tevreden over EBS

Reizigers beoordelen het reizen in de regio Waterland vorig jaar met een 7.9. Daarmee handhaaft EBS zich in de landelijke top-tien. Vooral de klantvriendelijkheid van de EBS chauffeurs, rijstijl en het gemak bij instappen werden hoog gewaardeerd door de reizigers van EBS. Dit blijkt uit de resultaten van de OV-Klantenbarometer 2018. 

De OV-Klantenbarometer is een landelijk onderzoek naar de mening van reizigers in stads- en streekvervoer dat elk jaar wordt gehouden. Uit de resultaten van het onderzoek in 2018 blijkt dat EBS het beste wordt beoordeeld van alle openbaar vervoerders in Noord-Holland. Er is in het afgelopen jaar met de komst van de Noord-Zuidlijn in het Waterlandse lijnennet veel veranderd en normaal duurt het even voor reizigers daaraan gewend zijn.

Des te opvallender dat het openbaar busvervoer in Waterland op de zesde plek eindige van 63 OV-gebieden. Reizigers zijn vooral heel positief over de EBS-medewerkers. Klantvriendelijkheid scoort een 8.1 (net zoals in 2017) en rijstijl een 7.9 (een 7.8 in 2017). Ook het gebruiksgemak van de OV-chipkaart wordt positief beoordeeld. 

Verbeterpunten
Er zijn ook zaken die beter kunnen. Met name reisinformatie bij vertragingen of omleidingen wordt genoemd als verbeterpunt. EBS werkt momenteel al aan verbeteringen op dit vlak.  Ook het aantal ritten per uur (frequentie) krijgt een lager cijfer: een 7.2  (nog 7.7 in 2017). Dat heeft waarschijnlijk te maken met alle veranderingen rond de start van de NoordZuidlijn waar reizigers aan moesten wennen. Op een flink aantal ritten is de frequentie sinds vorige maand verhoogd. Die verhoogde frequentie leidt ook tot nog betere aansluitingen op de Noord-Zuidlijn die om de zes minuten rijdt. 
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook