Regionale ‘Walk of Peace’, 23 september

Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede, laten duizenden mensen in het land zien dat het anders kan. In het hele land worden activiteiten georganiseerd, van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. Het thema dit jaar is “Generaties voor vrede”. De kerkgemeenschappen van Edam organiseren samen met die van Monnickendam een vredeswandeling.

De wandeling wordt gehouden in Monnickendam onder leiding van een gids, die o.a. zal vertellen over de “struikelsteentjes” (Stolpersteine) die in februari 2016 werden aangebracht voor de huizen waarin Joodse plaatsgenoten hebben gewoond voordat zij gedeporteerd werden naar concentratiekampen en daar werden vermoord. De wandeling gaat ook langs de synagoge en langs onderduikadressen.

Om 10 uur begint de oecumenische vredesdienst in de Grote Kerk in Edam. Daarna zal om 12 uur een groep per fiets vertrekken naar Monnickendam. Uiteraard kunt u ook met andere vervoersmiddelen naar Monnickendam gaan, afhankelijk van het weer. Verzameld wordt bij de Grote Kerk in Monnickendam, waar om 13.00 uur de wandeling begint, samen met een delegatie uit Monnickendam en Ilpendam.
De kosten voor de gids bedragen 3 euro per persoon.
Iedereen is welkom mee te doen!

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook