Realisatie Kindcentrum

Realisatie Kindcentrum

Met 18 appartementen er boven

In de aankomende raadsvergadering van 17 september wordt gevraagd om een voorstel te steunen dat moet leiden tot een Kindcentrum in de Broeckgouw. Om het plan financierbaar te maken komen er 18 appartementen boven het centrum.

Nadat in eerste instantie een groter plan sneuvelde (daarin was sprake van kinderopvang en diverse activiteiten van CBW Edam-Volendam), bestaat het nieuwe plan uit alleen kinderopvang. Groepen vanuit de Maria Goretti (Bambi en Kattekopje), de Ark en 't Speelhuisje zullen in het nieuwe centrum samenkomen. 

Sociale huur
Bovenop het centrum komen nog eens 18 sociale huurappartementen in twee bouwlagen. De Vooruitgang zal de woningen beheren. Dit laatste zou kunnen veranderen indien de bouw leidt tot te hoge kosten voor de woningbouwcorporatie. In dat geval zullen de 18 appartementen als sociale koopwoningen op de markt gezet worden.

3,5 miljoen
Het plan kost ruim 3 miljoen euro. Een bedrag dat over 40 jaar zal worden afgeschreven. Daarnaast zal een kleine 5 ton moeten worden uitgetrokken voor de aankoop van de grond.

Rol CBW
CBW zal de kinderopvang verzorgen. De gemeente ontvangt hiervoor weer huurinkomsten. De gemeente noemt het in stukken aan de raad een 'rendabele investering.' Mede doordat de huurprijs hoger ligt dan de kostprijs.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook