Rabobank zet zich in voor het behoud van clubs en verenigingen

Clubs en verenigingen hebben het moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Vanaf 31 augustus start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport om verenigingen en stichtingen te steunen in hun ambities voor een vitale club. Deelnemende clubs en verenigingen worden dan opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Waterland en Omstreken stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit. 

Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven van Nederland. Rabo ClubSupport is dit jaar groter dan ooit. Dit jaar stelt de bank € 125.000 beschikbaar voor clubs uit Waterland en omgeving. Via de Rabo Bankieren app beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen. Clubs en verenigingen uit de regio Waterland die deelnemen voeren campagne voor hun eigen organisatie en roepen Rabobank-leden op om via de app op hun club te stemmen. Zij besteden het geld aan bijvoorbeeld het opzetten van trainingsprogramma’s, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, maar ook voor de aanschaf van trainingsmateriaal en instrumenten. Hiermee wil de Rabobank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club en de buurt.

Herstart van het club- en verenigingsleven
Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen maanden te verduren gehad door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging. “Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt,’ vertelt Eric Zwart, directievoorzitter van Rabobank Waterland en Omstreken. “Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben, weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt.”

Inschrijving gestart
Rabobank Waterland roept ook dit jaar lokale clubs, verenigingen en stichtingen die bij Rabobank bankieren op om zich in te schrijven. Zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Ook start er een landelijke campagne waar onder meer sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbende aan deelnemen. Verenigingen en stichtingen kunnen zich vanaf 1 tot en met 30 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en begin november wordt de uitslag bekendgemaakt aan de deelnemende clubs.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook