Raad naar PX

Het leek bij aanvang al een gelopen koers, maar ook uit de opiniërende raad van afgelopen donderdag bleek dat een ruime meerderheid van de gemeenteraad het idee steunt. Vanaf medio volgend jaar zullen de raadsvergaderingen plaatsvinden in het gebouw van sociaal-cultureel centrum PX in Volendam.

De fracties van coalitiegenoten Lijst Kras, Zeevangs Belang, CDA en de VVD steunden het voorstel. En ook Volendam|80 is voor. Zij ziet het vooral als een kostenbesparende maatregel.

Alleen GroenLinks (drie zetels) en de PvdA ( 1 zetel) zijn tegen het voorstel. Laatstgenoemden vinden het pand niet representatief en plaatsen vraagtekens bij de financiële onderbouwing. Zij snappen niet dat het college geen pogingen onderneemt om het huidige vergadercentrum (terug) te kopen.

Volgend jaar zomer vervalt het huurcontract met de eigenaar van het Vergadercentrum aan de Schepenmakersdijk in Edam.  Die heeft een nieuw huurcontract klaarliggen dat veel hoger uitvalt. Ook moeten er renovaties plaatsvinden.

De optie PX vraagt veel creativiteit. Het zalencomplex moet deels worden aangepast aan de nieuwe huurder. Vraagtekens zijn er of er voldoende capaciteit bestaat voor bijvoorbeeld fractievergaderingen. Ook zal de gemeente een oplossing moeten zoeken voor het personeel dat nu nog dagelijks werkzaam is aan de Schepenmakersdijk. En de regelmatige trainingen en vergaderingen die hier plaatsvinden.
De raad neemt binnenkort een definitief besluit over dit onderwerp.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook