Programma bomvol mooie muziek in de Harmonie

Het is winter en de vrijdag is bij de Harmonie een avond voor bijzondere DJ’s en bands. Zo komen 6 december Freek Leber en Roemer Vermeulen, Edammers, bekend om hun eigenzinnige muziekkeuzes en is het vrijdag de 13e tijd voor het jaarlijkse bezoek van de bekendste Terschellinger plaatjesdraaier Jan Taeke van café de Vijfpoort. Hij vroeg als toevoeging om zijn bevriende band Love Supreme uit Amsterdam, dus dat wordt een leuk feestje.

Luke de Boer is als gitarist aan het doorbreken en is gevraagd in de splinternieuwe band Rauw en Teder, genoemd naar een nummer van The Lau en geleid door drummer Jeroen Booy van de band van The Lau. Mooie Nederlandstalige nummers worden ge try-out want enkele weken later moet de nieuwe band al spelen in het voorprogramma van de Dijk in Paradiso Amsterdam.
Twee topacts op deze zondag  de 8e december, want de Neil Young Cover Band (Marken) stond al een tijdje geprogrammeerd op deze december zondag.

Violist Micha Molthoff
En dan is het hoogtepunt nog niet aangekondigd: De Edammer Micha Molthoff met zijn theatervoorstelling over de reis die zijn bijzondere viool door Europa heeft gemaakt. Bomaanslag. Florence, 1993. Het Uffizi-museum raakt zwaar beschadigd en de houten constructie van het gebouw komt bloot te liggen.

Vioolbouwer Jamie Lazzara neemt delen van dit 16e eeuwse hout mee naar haar werkplaats en bouwt daar een prachtige viool; de San Philippo. Een uitzonderlijk instrument dat tot leven wordt
gebracht door Micha Molthoff.

Van de klassieke melodieën van Tsjaikovski, de tango van Astor Piazolla tot werk van John Mayer en de Amsterdamse Johnny Jordaan, zijn huidige thuisbasis. ‘A Fiddler On His Route’ is de muzikale biografie over een man en zijn instrument, hun fusie en veelzijdigheid van melodieën, geïnspireerd door vele continenten.
Vioolbouwer Jamie Lazzara bouwde ook violen in opdracht van Barack Obama en Itzhak Perlman. Woensdag 11 december, 21.00 uur. Kaarten: www.harmonie-edam.nl

Nog is het niet op want op donderdag 12 december heeft de doorbrekende roots band Honky Tonk Men de Harmonie verkozen voor zijn CD presentatie. Aan de deur betaal je dan 10 euro en krijg je de CD.

 

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook