Problematiek tijdelijke huisvesting Edamse Brandweer

De twee opties voor tijdelijke huisvesting van de Edamse Brandweer beoordeel ik als volgt. De optie om de tijdelijke kazerne nabij de Grote Kerk te realiseren acht ik uit het oogpunt van het historische en vrijwel niet aangetaste uitzicht vanuit het noorden op Edam, een zeer onverstandig plan.

Daarnaast wordt dit parkeerterreintje intensief  gebruikt door buspassagiers alsmede door bezoekers  van de kerkdiensten en begrafenissen. Zoals het nu wordt gebruikt ligt het er verantwoord bij.

De optie van het parkeerterrein gelegen tussen het Laboratorium van het HHNK en de plaatselijke Bibliotheek acht ik een betere oplossing. Het desbetreffende terrein is zeer centraal gelegen ten opzichte van de gehele bebouwing van de kern Edam, en is in noodgevallen prima bereikbaar voor in- en uitrijdend verkeer.

Ik adviseer de garage te laten ontwerpen door het Architectenburo Alberts en Van Huut, de architect van het fraaie laboratorium, met tevens  als opdracht de Brandweergarage  op een verantwoorde wijze inpasbaar te maken.
Gelet op het tijdelijke karakter van de garage zou deze op een zodanige wijze kunnen worden ontworpen en gebouwd, dat na het verlaten van de Brandweer van deze locatie,  er op een slimme wijze een wooncomplex kan worden gerealiseerd.
Zo slaat men twee vliegen in 1 klap.

De parkeergelegenheid te verplaatsen naar het parkeerterrein gelegen nabij Boon Edam.

Daartoe dit parkeerterrein als volgt te herinrichten.
Op de begane grond een gedeelte  van het parkeerterrein inrichten ten behoeve van toeristenbussen. De overige ruimte op de begane grond inrichten ten behoeve van de firma Boon Edam.
Vervolgens het parkeerterrein met één verdieping verhogen ten behoeve van het overige verkeer. 

Veel problemen kun je zo op een realistische wijze oplossen!
Koos Roskam


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook