Prinsenstichting gaat samenwerking aan met ’t Nest 


Prinsenstichting gaat samenwerking aan met ’t Nest 


Prinsenstichting start in september met een dagactiviteitencentrum (DAC) voor kinderen en jeugd met een verstandelijke beperking in Edam-Volendam. Daarmee wordt de samenwerking aangegaan met VVGV ’t Nest dat al vrijetijdsactiviteiten organiseert voor deze doelgroep.

“Een wens van veel ouders gaat in vervulling”, aldus Roos Tol, persoonlijk begeleider bij Prinsenstichting. “Een groot aantal kinderen uit Edam-Volendam maakt op dit moment gebruik van het dagactiviteitencentrum Rudolf Garrelsstraat in Purmerend en wordt met taxibusjes gehaald en gebracht. Maar ook in Purmerend raakt het vol. In Edam-Volendam zijn momenteel echt te weinig voorzieningen voor deze doelgroep.”

Dagactiviteitencentrum in eigen woonplaats
Met de verhuizing van ’t Nest naar de nieuwe locatie in de zijvleugel van sporthal de Opperdam ontstonden nieuwe mogelijkheden. Er waren namelijk nog twee lokalen beschikbaar. Regiomanager Josee van Klaveren van Prinsenstichting: “We zijn benaderd met de vraag of we een dagactiviteitencentrum in Volendam wilden opzetten. Er hoeft dan minder gereisd te worden en de kinderen kunnen gewoon in hun eigen woonplaats naar het dagactiviteitencentrum. Dat is voor deze doelgroep een stuk minder belastend.”

Ook in vakantieperiodes geopend
Momenteel is de verbouwing van het DAC kind & jeugd Volendam in volle gang. Prinsenstichting krijgt de beschikking over twee lokalen voor 9 kinderen. Eén lokaal wordt ingericht als rust- en snoezelruimte. In de omheinde tuin is een speeltoestel, een zitje en een jeu de boules baan aanwezig. Het DAC kind & jeugd Volendam is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 – 16.00 uur waarbij er twee cliëntactiviteitenbegeleiders op de groep aanwezig zijn. Bijzonder is dat het DAC kind & jeugd Volendam ook in vakantieperiodes geopend is. Ook goed om te weten is dat het DAC kind & jeugd Volendam een aantal buitenactiviteiten aanbiedt. Zo zijn er afspraken gemaakt met het zwembad en mag er gebruik worden gemaakt van de sportzalen van de Opperdam.”

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met Roos Tol via r.tol@prinsenstichting.nl of per telefoon 06 822 461 53. Om in aanmerking te komen voor het DAC kind & jeugd Volendam is het noodzakelijk om een indicatie te hebben vanuit de WLZ of Jeugdwet.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook