Prikkelende suggesties op Nieuwjaarsbijeenkomst

 

Gerard Visser, voorzitter van Ondernemersvereniging Edam, vindt dat de politiek serieus werk moet gaan maken om ook de stad Edam te laten groeien. “100 nieuwe woningen staat gelijk aan de inkomsten van 100.000 toeristische bezoekers”, was zijn aanname tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in het Damhotel afgelopen zondagavond.
 
Visser wil dat gekeken wordt naar groeimogelijkheden in de Purmer en aan de Noordzijde van Edam. In een stevige speech meldde hij geen voorstander te zijn van betaald parkeren en nog meer eenrichtingsstraten, iets wat bij de lokale horeca wel leeft. “Verkeer en vitaal gaan samen.” Voorts pleitte hij voor voldoende kort parkeerplaatsen bij winkels en minder plekken in winkelstraten voor langparkeerders. Die zouden dan vanaf 19.00 uur weer een plek kunnen vinden.
Ook zouden er aan de rand van het centrum parkeervoorzieningen bij moeten komen en is de OVE voorstander van meer fietsparkeerplaatsen in het centrum.
Ook ziet Visser kansen voor een plan om 40 ligplaatsen aan te leggen nabij de nieuw te bouwen wijk aan de Nieuwehaven en hoopt hij op steun om rond Edam-Volendam fietspaden boven op de dijk te realiseren.
In relatie tot de komst van een nieuwe supermarkt in de Broeckgouw was de OVE-voorzitter verbaasd dat er een herziening van het bestemmingsplan zit aan te komen. “Dan moeten we ook nog maar eens goed kijken naar de mogelijkheden om op het Korsnas-terrein een supermarkt te realiseren.” Een plan dat ruim een jaar geleden door het gemeentebestuur is afgesoupeerd.
“Gekke ideeën?” vroeger Gerard Visser zich hardop af. “Er van uitgaande dat je in Edam diversiteit aan winkels wilt behouden, is het van groot belang dat er deze kant op gedacht wordt.”
 BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook