Prijzen woningen/winkels Hoogstraat volgen eind 2020, begin 2021

Prijzen woningen/winkels Hoogstraat volgen eind 2020, begin 2021

“2021 wordt een mooi jaar voor Edam.” Positieve woorden, uitgesproken door Camiel Honselaar, directeur van HSB Bouw en in die functie betrokken bij de ontwikkeling van de Edamse Hoogstraat. Net voor de zomervakantie werd een koopovereenkomst met de gemeente ondertekend die de weg vrij maakt naar concretisering van de bouwplannen.

Honselaar meldde tijdens genoemde bijeenkomst dat de bouw in 2021 van start zal gaan. En dat geldt ook voor het Korsnäs-terrein, mits ingebrachte bezwaren niet voor oponthoud zorgen. Een project overigens waarbij de lokale bouwer niet bij is betrokken. “Maar het is voor Edam een opsteker dat beide projecten binnenkort van start gaan.”

Wethouder Runderkamp vertelde dat de binnenstad van Edam sowieso zal worden opgewaardeerd. “We zijn bezig met een plan voor eenrichtingsverkeer op diverse grachten. We zetten in op ruimte voor fietser en wandelaar, waardoor de leefbaarheid alleen maar zal toenemen.”

Heinse Droog (ontwikkelaarsmanager HSB) gaf aan dat er voor de Hoogstraat al verschillende geïnteresseerde ondernemers op een lijstje staan. Prijzen voor woningen en winkels volgen eind 2020, begin 2021. ‘Als het om woningen gaat zal 30% bestaan uit sociale koopwoningen. De rest uit vrije sector woningen.”

Brandweer
De brandweer zal op termijn verhuizen. Wethouder Koning hoopt dat er snel een oplossing gepresenteerd kan worden. Ook het binnenterrein krijgt een volledige opwaardering. Na de presentatie van het winnende plan van HSB werd gevraagd om juist het wat kaal ogende binnenplein van nu nog de brandweer meer aan te kleden en anders in te vullen.

Dat laatste is nu gebeurd, meldde Droog. “We hadden daar 12 parkeerplaatsen ingepland. Dat worden er nu drie. Ook is een kap gedraaid en komt er meer groen.”

Afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure is de bedoeling om in 2021 te starten. “Eerst volgt archeologisch onderzoek. We houden gedurende het proces overleg met de stakeholders.”


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook