Presentatie van unica, vazen en gebruikskeramiek op 22 t/m 24 oktober

Presentatie van unica, vazen en gebruikskeramiek op 22 t/m 24 oktober


Fris Edam tentoonstelling in de Burghwall

Edammer Henk Conijn verzamelde vier decennia lang aardewerk van de N.V. Keramische Industrie Fris uit Edam. Als jonge jongen had hij er een bijbaantje en raakte hij verknocht aan het frisse, Nederlandse design. Hij was geen uitzondering; in de loop der jaren nam de algemene waardering voor het - meermalen onderscheiden - keramiek sterk toe. Objecten van Fris zijn opgenomen in toonaangevende musea als Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, de Princessehof in Leeuwarden en het Museum of Modern Art in New York. 

Nu, 75 jaar nadat de fabriek opende, is Fris nog steeds springlevend. Van 21 oktober 2021 t/m 20 maart 2022 staat Edam in het teken van Fris, met een grote overzichtstentoonstelling Fris Springlevend! 75 jaar Fris Edam in het Edams Museum. Ook verschijnt het rijk geïllustreerde boek Fris Edam, Keramiek 1947-1969. 

Na een half leven verzamelen worden objecten uit de collectie van Henk Conijn gepresenteerd tijdens een unieke verkooptentoonstelling in De Burghwall in Edam, Achterhaven 89. 

Preview : vrijdag 22 oktober 15 – 17 uur.  Weekend: zaterdag 23 en zondag 24 oktober 11 – 17 uur. 

Bezoekers zijn van harte welkom om de tentoonstelling te bezichtigen en te genieten van een kopje koffie of thee dat voor de gelegenheid wordt geschonken in Fris aardewerk.  Een coronatoegangsbewijs is verplicht.
Meer informatie en contact via www.fris-keramiek.nl 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook