Prachtig duurzaam schoolgebouw voor leerlingen voormalige Vincentius


Prachtig duurzaam schoolgebouw voor leerlingen voormalige Vincentius


Afgelopen vrijdagmorgen is de voormalige Sint Vincentiusschool in Volendam geopend. Op een nieuwe locatie met een nieuwe naam!Directeur Evert Kroon vertelde meer dan blij te zijn met het nieuwe gebouw. Zowel van binnen als van buiten straalt de basisschool rust en ruimte uit. Gelegen in het groen is een duurzame school opgetrokken in lichte kleuren. Binnen oogt het ruim als gevolg van mooie zichtlijnen en schuinoplopende plafonds. De school is gasloos en op het dak liggen zonnepanelen.

De leerkrachten onthulden vrijdag letter voor letter de nieuwe naam van de school. ‘De Avonturijn’ komt er binnenkort op de voorgevel van de school aan de W. Tholenstraat te staan. Een verwijzing naar een edelsteen die alleen maar mooie eigenschappen kent: rust,  ontspannend, creatief en een steen die helpt te vinden wat voor jou het beste is!

Wethouder onderwijs, Vincent Tuijp, wees in zijn woordje naar de slechte staat van het vorige gebouw aan de Meidoornlaan. Daterend uit 1957 werden de gebreken steeds groter. De wethouder prees de zoektocht van het lerarenteam om uit te komen bij het huidige ontwerp. Met flexibele lokalen eigen toiletgroepen en een magazijn voor elke groep, een keuken voor de leerlingen en een mooi gymlokaal, is de school volledig toekomstbestendig.

Vincent Tuijp bedankte de omwonenden die zeer constructief mee hebben gedacht om aanpassingen te verwerken in de omgeving. Als cadeau schonk hij namens de gemeente een door Angelique van den Hogen gemaakt schilderij, een combinatie van de oude en nieuwe school in mooie pastelachtige kleuren.


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook