´Plaskruis´ busstation Edam verdwijnt voor moderne toiletvoorziening

´Plaskruis´ busstation Edam verdwijnt voor moderne toiletvoorziening

Het gemeentebestuur heeft recent besloten om de oude stenen plasbak nabij busstation Edam weg te halen. Ook is er ingestemd met een project om een toiletvoorziening te plaatsen bij hetzelfde busstation. Hiervoor is maar liefst een investering van 1,2 ton opgenomen.

‘Wat er al dan niet gaat komen weten we nog niet. We hebben een vraag ontvangen vanuit de vervoersregio om de faciliteiten ter plaatse uit te breiden. We gaan de komende tijd met elkaar kijken welke eisen en wensen er zijn en dat vertalen in een plan voor een nieuwe of aangepaste voorziening.’ Aldus een medewerker op het stadskantoor.
Ook is besloten om definitief af te zien van een toiletvoorziening in winkelcentrum het Havenhof in Volendam. De beoogde kosten van € 14.500,- worden afgeraamd.

Parallelweg
Wel wordt de weg vrij gemaakt naar een volledige openstelling van de toiletten aan de Parallelweg in Volendam. Op deze parkeervoorziening staat een unit die voortaan in het hoogseizoen met vier fulltimers (en begeleiding) bemand zal worden en in het winterseizoen met drie fulltimers. De kosten die hiermee gemoeid zijn bedragen € 165.000,-.

Elektrische kar
Inmiddels is ingestemd met het aanbesteden van het betalingssysteem op de toiletten. Hiervoor wordt nog eens € 10.000,- opgenomen. Ook zullen de toiletunits worden aangepast.
Daarnaast zal er een elektrisch karretje worden aangeschaft om buspassagiers te ontlasten. De aanschaf kost nog eens € 35.000,-.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook