Plannen voor alternatieve intocht Edam

Sint alleen in Oosthuizen aan wal

Terwijl de comités van Volendam en Edam op vrijdagnacht besloten de Sint-intocht vanwege de covid-maatregelen in relatie tot de verwachte drukte niet door te laten gaan, stapte Sint Nicolaas in Oosthuizen zaterdag wel op de kade nabij de Grote Kerk. Met een fiets ging Sinterklaas vervolgens naar het plein voor het voormalig gemeentehuis waar verschillende activiteiten startten.

De onvrede in Volendam over het niet doorgaan werd zondagmorgen deels gecompenseerd met een rondrit van een opvallende Pietenbus door het dorp. Edam beraadt zich op een alternatief plan In Middelie komt de Sint zondag aan!

Rijtoer
In Edam bestaan nu plannen om een alternatieve intocht te organiseren. Dat zal waarschijnlijk gebeuren in de vorm van een kleurrijke en muzikale rijtoer. Al eerder was besloten om dit jaar geen gezamenlijk eindpunt te creëren op het Damplein.

Oosthuizen
In Oosthuizen was het zaterdag gezellig druk. Leerlingen van de basisscholen kregen een leuk presentje, warme chocolade melk en iets lekkers. De schooljeugd zong en danste op het grote podium en Sint Nicolaas was in ieder geval blij om een mooi welkom te krijgen in het grootste dorp van de Zeevang.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook