Pasjessysteem vuilcontainers zorgt voor extra zwerfafval - ingezonden

Pasjessysteem vuilcontainers zorgt voor extra zwerfafval  - ingezonden

Graag ondersteun ik de mening van meneer Beekvelt, die in de Stadskrant van 23 september liet weten afvalcontainers gratis te willen houden. Ik neem aan dat hij doelt op de pasjes die wij als inwoner van Edam sinds die datum moeten gebruiken om ons afval netjes ondergronds kwijt te raken.

Ik heb elders, in een andere stad, tegenover een afvalcontainer gewoond, die ik nota bene 'adopteerde ' na eerder te hebben geklaagd over de troep die, na invoering van pasjes, náást de container werd neergezet. Ik belde dus als de container vol was of vast zat, gooide losse zakken met mijn pasje in de container, en hield de boel er omheen met een bezem schoon, in plaats van te klagen.

Ik zal u zeggen: ik had er een dagtaak aan, als alles was opgeruimd, kon ik weer opnieuw beginnen! Excuus van de vervuilers was: 'pasje vergeten' , 'pasje kwijt' , 'container kapot' of 'niet in bezit van een pasje'.

Enkele jaren geleden ben ik naar Edam verhuisd,  en was erg blij met de vuilniswagen.
Wat een vooruitgang! Wat een schone stad!
Iets minder blij was ik met de glasbak naast mijn huis, die veel overlast veroorzaakte.  Daar heeft de gemeente nu, als respons op mijn eerdere klacht over de glasbak-locatie (!), twee afvalcontainers naast geplaatst.

Sinds deze week is het pasjessysteem ingevoerd, met als resultaat bijgaande beelden.
Overigens staan deze containers op de hoek van een kinderspeelplaats, grenzend aan de Joodse begraafplaats. Het wachten is nu op een bruine rattenplaag, een wond veroorzaakt door glasscherven, óf  op brave burgers die de afvalcontainers willen 'adopteren'.
Daar hoor ik niet bij; ik ben alweer verhuisd!

Maar ben wel met de gemeente in gesprek om deze afvallocatie te verplaatsen....
Ook verzoek ik de gemeente hierbij vriendelijk, samen met meneer Beekvelt, om het pasjes-systeem niet langer te gebruiken, dat scheelt een hoop zwerfvuil!
Caroline Cleerdin
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook