Pas op voor de ziekte van Weil!

Ernstige oproep aan ouders, leraren en andere opvoeders

Er is in onze gemeente een nieuwe sport ontstaan.  Hoe is men toch op dat krankzinnige idee gekomen? Het meest foute  voorbeeld dat U aan de kinderen kunt geven! Zwem en ga nooit in de sloten spelen! Verbied het de kinderen als je er per ongeluk in valt is het  gevaar al erg genoeg.

Volwassenen en jongeren gaan met tien of meer personen deze zomerperiode door de sloten lopen baggeren en zwemmen in Edam. Bijvoorbeeld langs het Gouwtje, zowel in de poldersloot met bagger als in de wateruitloop van het Hoogheemraadschap. En dan vervolgens de Burg. Versteeghsingel in en overzwemmen en wellicht ook nog in andere sloten van Edam.

De bruine rat zwemt hier regelmatig rond. Vandaar de oproep aan een ieder geen brood in de sloot te gooien als voer; dat is dan voor de ratten.

Mijn vrouw en ik hebben nu een aantal keren gewaarschuwd voor het vreselijke gevaar wat daarin schuilt.  ‘O, dat wisten we niet’, was het antwoord.
De bruine rat is weer in grote opmars en is  een grote verspreider van de ziekte van Weil. Dit beest leeft in de sloten  van Edam en Volendam en komt voor in heel Waterland .
De ziekte van Weil veroorzaakt een ernstige infectie die heel gevaarlijk is. Zeker als je wondjes hebt, dan kan het dodelijk zijn! 
De nieuwe en jongere bewoners  van Edam weten dit niet. Zelfs een leraar vertelde jongens van  ongeveer 10 jaar nog op 28 augustus 2019: ‘ga maar lekker in de sloten’….
Hopelijk  komt door dit bericht  een einde aan deze gevaarlijke levensbedreigende activiteit.
Wim Coljee, 80 jaar en geboren in Edam

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook