Partij Gemeente-Belangen lijkt als een kaars uit te gaan

Partij Gemeente-Belangen lijkt als een kaars uit te gaan

Het duurde even voordat het tot de tien aanwezigen op de ledenvergadering was doorgedrongen. Maar bij het agendapunt verkiezingen 2010 werd het toch echt duidelijk: “Als er binnen veertien dagen geen steun komt doen we niet mee aan de komende verkiezingen.”


Raadslid Stef Baart vond het moeilijk om toe te geven maar de fractie van Gemeente-Belangen gaat voor kwaliteit en zonder steun van de leden en sympathisanten heeft het van Stef Baart, Elske de Leng, Steven Maas en Piet Nordmann geen zin om de partij voor de komende verkiezingen in maart in te schrijven. 
 
Lijstverbinding
Ook voor lijstverbindingen met andere partijen was geen steun en op de vraag om voor het CDA in de raad te gaan zal Stef Baart niet ingaan. “We hebben best wat bereikt en op straat krijg je veel steun, maar er is niemand die onze bijdrage aan de algemene beschouwingen is komen afhalen en op het dringende verzoek om ons te komen steunen is geen enkele reactie gekomen,” aldus voorzitter Piet  Nordmann en raadslid Stef Baart op de afgelopen ledenvergadering.
De zes aanwezigen leden, naast de vier aanwezige fractieleden,  konden ook niet meer dan beloven zich wat meer te bemoeien met de raadsvoorbereidingen; opgeven voor een kandidaatstelling zat er niet in.
 
Snel besluit
“Nu  er ook  door deze vergadering onvoldoende steun toegezegd kan worden zullen we binnen twee weken als fractie een  besluit moeten nemen of we onszelf opheffen,” besloot Nordmann de vergadering.
 
Prioriteiten
Voordat dit heikele punt in de vergadering besproken werd, was nog vol goede moed de bijdrage aan de Algemene Beschouwingen doorgenomen. Gemeente-Belangen maakt zich in deze bijdrage aan de begrotingsbesprekingen onder andere hard voor het realiseren van een 400 meter kunststofbaan voor de atletiekvereniging. Verder gaat Gemeente-Belangen gratis openbaar vervoer binnen de gemeente voorstellen. Dit op tijden dat de bussen minimaal gebruikt worden. Ook wil men  bezuinigen op het vele papierwerk van de kosten van veiligheid in de gemeente en is de partij tegen het aanstellen van vijf zogenoemde combinatiefunctionarissen om het  werk van de sportverenigingen te professionaliseren.
 
Aparte wijk voor niet-Volendammers
Een uitgave die volgens de partij ten koste zal gaan van de motivatie van de vele vrijwilligers in de sportverenigingen. De aanwezige leden van Gemeente-Belangen stemden zonder al te veel discussie in met de bijdrage aan de algemene beschouwingen. Ook het toch verregaande voorstel om de niet-Volendammers in de Broeckgouw te concentreren in een deel van de Broeckgouw  dat dicht tegen de Molenwijk ligt  (ook al staat integratie hoog in ons vaandel , meldt het voorstel )  leverde geen discussie op.
 BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook