Parkeerterrein Singelweg in ver gevorderd stadium

Parkeerterrein Singelweg in ver gevorderd stadium

Wie een kijkje neemt moet goed kijken of het gras wel vervangen is voor een verharde ondergrond. De grasroosters tonen bijna geen onderscheid met het omliggende weiland. Aankomende week wordt nog een voetgangersverbinding aangelegd, waardoor bezoekers van het nieuwe parkeerterrein langs de Singelweg, nabij busstation Edam, straks naar het centrum kunnen lopen.

Ook is de grondrug, die als een kleine afbakening van het terrein het zicht voor omwonenden op de auto’s enigszins weghoudt, inmiddels ingezaaid met een bloemrijk grasmengel.

Inrit
Gemeentevoorlichter Leendert Klein vertelt dat het eerste deel van het parkeerterrein is aangelegd. “De in- en uitrit is zodanig aangepast dat auto’s veilig het parkeerterrein op en af kunnen rijden. De verharding in de middenberm is breder gemaakt zodat auto’s daar kunnen wachten op overig verkeer.”

Conditie grasmat
“We laten het parkeerterrein afgesloten zodat de grasmat voldoende tijd krijgt om goed in de onderliggende fundering van bomenzand en lava te wortelen. Ook wordt het grasveld regelmatig met water beregend om te voorkomen dat het gras geel wordt. We houden de ontwikkeling van de grasmat in de gaten en naar verwachting kan het parkeerterrein eind deze maand worden opengesteld.”
De parkeervoorziening biedt plaats aan 75 auto’s. Gekeken wordt of dit afdoende is, of dat er uiteindelijk een voorziening moet worden gerealiseerd voor maximaal 150 auto’s.

IJsbaan
De gemeente is nog steeds in gesprek met het bestuur van IJsvereniging Edam om te kijken of er achter de parkeervoorziening een landijsbaan kan worden aangelegd. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook