Parkeerterrein Singelweg in Edam open voor auto’s

Parkeerterrein Singelweg in Edam open voor auto’s

De laatste werkzaamheden zijn afgerond en vanaf afgelopen woensdag 30 september is het nieuwe parkeerterrein aan de Singelweg in Edam open voor gebruik.

Er moesten nog wat puntjes op de i gezet worden voordat de gemeente het parkeerterrein kon vrijgeven. Zo moest de in- en uitrit is zodanig aangepast worden dat auto’s veilig het parkeerterrein op en af kunnen rijden. Ook is de verharding in de middenberm breder gemaakt zodat auto’s daar kunnen wachten op overig verkeer. En er is direct naast de fietsoversteekplaats ter hoogte van het Egbert Snijder monument een voetgangersverbinding aangelegd. Mensen kunnen dan vanaf het parkeerterrein langs het busstation naar het centrum van Edam lopen.

Grondrug
Tot slot is er tussen het parkeerterrein en de woningen een grondrug aangelegd. Deze is met een bloemrijk grasmengsel ingezaaid. Hiermee wordt voor de omwonenden het zicht op geparkeerde auto’s zoveel als mogelijk ontnomen.
In de eerste dagen na de opening werd de parkeerplaats overigens nog niet of nauwelijks gevonden.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook