Overlast door dagelijks vuurwerk

Inwoners van Volendam en Edam hebben flink last van vuurwerk. In Nederland mag nog slechts op drie dagen vuurwerk worden afgestoken. Maar in Edam, Volendam en ook Oosthuizen klinken bijna dagelijks harde knallen in de avonduren. De gemeente roept inwoners op om in gesprek te gaan met hun kinderen en bij overlast dit te melden.

Hiervoor kan de politie gebeld worden via het nummer 0900-8844. Ook kan achteraf via de website van de gemeente een melding ingebracht worden.

Een gemeentewoordvoerder meldt dat de BOA’s en politie extra alert zijn maar dat zij niet zonder de medewerking van ouders kunnen. ‘Spreek er met uw kinderen over en pak het vuurwerk af.  Of nog beter: overtuig hen ervan om geen illegaal vuurwerk te kopen en af te steken. Of de restanten van vorig jaar op te maken.’

Op met name sociale media laten diverse inwoners weten het spuugzat te zijn. Met name huisdieren hebben te lijden onder de enorme knallen die bijna dagelijks klinken.

Provinciaal beleid heeft er sinds kort voor gezorgd dat bepaalde buitengebieden vanaf dit jaar vuurwerkvrij worden. In onze gemeente gaat dat onder meer om Warder, Etersheim en Schardam.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook