Oude Meesters Carolkoor bracht warmte en sfeer

Oude Meesters Carolkoor bracht warmte en sfeer

Op zaterdag 14 december reed het Oude Meesters Carolkoor door de gemeente ter promotie van het culturele seniorenproject Oude Meesters. In een oude Amerikaanse schoolbus en uitgedost in Dickenskleding zong het samengestelde koor onder leiding van dirigent Joep van der Oord traditionele kerstklassiekers. Daarnaast werden er koekjes, kransjes en ander lekkers uitgedeeld.

Projectleider Frank Bond vertelt: “Het Oude Meesters Project is in volle gang en hierbij organiseren we allerlei culturele activiteiten voor ouderen in de gemeente Edam-Volendam. Door met dit speciaal samengestelde Carolkoor naar de verschillende dorpskernen te gaan geven we op een leuke manier aandacht aan het project én komen mensen aanraking met de warmte en gezelligheid die het project teweeg brengt.”

Memorabel
De route werd gestart in de nieuwe recreatieruimte voor senioren in de Gerardusstraat in Volendam, waarna het koor ook op de markt bij het Havenhof de nodige aandacht wist te trekken. Daarna klonken de oude kerstliederen in de kerk van Beets waar enkele kinderen bij het slotlied ook besloten mee te zingen. In Oosthuizen werd er vanwege het slechte weer uitgeweken naar de Plus-supermarkt en in Warder werd er gezongen in de Oude School. De afsluiting in de Noorderstraat in Edam was koud, maar memorabel. Ondanks de koude regen en de wind verzamelden veel buurtbewoners zich rond de vuurkorven en het zingende koor om zich daar te warmen onder het genot van glühwein en kerstkransjes. 
Voor meer informatie over Oude Meesters: www.oudemeestersedamvolendam.nl
Fotografie door: Anneriek de Jong


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook