Oud Edam heeft interesse in de Speeltoren

Naast enkele bedrijven heeft ook de historische vereniging Oud Edam interesse getoond in huur van de Speeltoren. Die is sinds 1 september leeg na het vertrek van de Stichting van astronaut André Kuipers.

Oud Edam voorzitter Leontien Rosier heeft nog geen reactie ontvangen op haar schrijven van 4 oktober jongstleden. Ze geeft aan dat de historische vereniging grote belangstelling heeft om (een deel van) de Speeltoren te huren.

Het beoogde gebruik zou onder meer zijn: een ontmoetings- annex activiteitenruimte voor de leden, vrijwilligers en andere belangstellenden; een bescheiden expositieruimte (onder meer voor het vele beeldmateriaal in bezit van Oud Edam); archiefruimte en plaats bieden aan de historische klokken plus het oude klavier van het carillon. Die liggen momenteel relatief onbeschermd in de Grote Kerk.

Leontien Rosier meldt het belangrijk te vinden dat Oud Edam midden in de gemeenschap staat. “Vanuit de Speeltoren kunnen we aan die gedachte heel mooi gestalte geven.”
Afgelopen jaar verkocht Oud Edam haar verenigingshuis in de Graaf Willemstraat. Die werd te duur en niet geschikt bevonden voor publieksdoeleinden. “In Enkhuizen heeft onze collega-vereniging recent een mooie plek gekregen in het waaggebouw aan de Kaasmarkt aldaar. Het zou geweldig zijn indien wij ook een mooie centrale plek kunnen betrekken om onze doelstellingen verder uit te kunnen dragen.”
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook