Oud ambacht terug in nieuw jasje

Oud ambacht terug in nieuw jasje

Messcherp: mobiele slijpservice Edam-Volendam

Die goede oude tijd. Lang niet alles was beter dan nu, maar er zijn toch wel voorbeelden op te noemen. Neem nu bijvoorbeeld het slijpen van messen en scharen. Sommige mensen onder ons herinneren zich misschien de dagen dat de messenslijper of de ‘scharensliep’ aanbelde om te vragen of er nog messen geslepen moesten worden. Bij een “ja” ging hij voor de deur aan de slag met zijn slijptol. Dit ambachtelijk beeld - al tijden niet meer zichtbaar in onze straten – krijgt een herkansing! 

In oktober 2020 hebben Mark Picavet en Niek Foley hun mobiele slijpservice Messcherp in het leven geroepen. Een slijpservice, uitgevoerd met de meest geavanceerde slijptollen in onze herkenbare zwarte Piaggio. Deze dient zowel als transportmiddel en als werkplaats. De nieuwe technologie waarmee zij werken is een combinatie van de beste Tormek watergekoeld slijpapparatuur, die werkt op een ingebouwde accu in de Piaggio. Het staat garant voor een uitmuntende kwaliteit van slijpen, meteen bij u voor de deur! Uiteraard bent u van harte welkom om over hun schouder mee te kijken.

Tijdslot reserveren
Potentiële klanten kunnen op de website (www.mes-scherp.nl) een tijdslot reserveren waarin wij de klant van dienst kunnen zijn. Volg Messcherp op Social Media (IG/FB @Messcherp) om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, zoals nieuwe messen in ons assortiment, speciale aanbiedingen, leuke kookweetjes en interessante gerechten.

Korting
Hoewel de naam van het bedrijf Messcherp is, slijpen zij ook andere gebruiksvoorwerpen zoals scharen en beitels. Helaas is de beperkte actieradius van de Piaggio de verklaring voor een slijpservice die alleen Edam, Volendam en de nabije gemeenschappen van dienst kan zijn. Echter, verzoeken van gemeenschappen die klanten kunnen samenbrengen (bijvoorbeeld een plein of straat) kunnen met kortingen worden bediend. Ideaal voor een gezellige buurtbarbecue op afstand.

Brede markt
De horeca binnen Edam, onder andere Het Strandbad Paviljoen, de Prinsenbar, Hof van Holland, Jimmy’s Garden en de Harmonie hebben een belangrijke rol gespeeld bij de start van Messcherp. Nu bereiden zij zich voor op een bredere markt binnen de gemeente.

Iedereen die zijn mes aan huis wil laten slijpen wordt uitgenodigd om naar www.mes-scherp.nl te gaan en een tijdslot te reserveren. U kunt ook bellen of Whatsappen naar 06-29510771. Tot snel!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook