Oproep CDA: luid de kerkklokken met nieuwjaar!

Normaal gaat iedereen om twaalf uur ’s nachts naar buiten en barst het vuurwerk los. Dit jaar
niet. Het kan niet zo zijn dat het nieuwe jaar in alle stilte begint, dacht de CDA-fractie.

Wat wél kan
“We houden er niet van om te zeggen wat er allemaal niet kan, maar vooral te kijken wat wèl
kan. Daarom hebben we een oproep aan alle kerkbesturen in de gemeente Edam-Volendam gedaan om ‘op slag van Nieuwjaar’ de kerkklokken te luiden. Het kost niets en het effect is niet in waarde uit te drukken,” aldus CDA-fractievoorzitter Alfred de Jong.

Nieuw begin
Van oudsher dient het luiden van de kerkklok om de omwonende bevolking ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en het liefst samen vieren. “Kerkklokken worden ook gezien als teken van hoop. Een mooi begin van het nieuwe jaar.” Het kan toch niet zo zijn dat we dit bijzondere jaar zo afsluiten en het nieuwe jaar in sobere stilte beginnen, zo geeft Alfred de Jong aan. Een mening die breed wordt gedeeld want alle kerken van Edam, Oosthuizen en Volendam, luiden met de inzet van vrijwilligers en het Klokkenluidersgilde de kerkklokken in de Nieuwjaarsnacht!  

Suggesties zijn van harte welkom
Het CDA staat open voor suggesties en ideeën. Neem contact op met het CDA Edam-Volendam via edamvolendam.cda@gmail.com of kijk op onze website www.cda.nl/noord-holland/edam-volendam, facebookpagina of volg ons via twitter.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook