Opknapbeurt oude boomgaard Oosthuizen

Opknapbeurt oude boomgaard Oosthuizen

De komende tijd gaat de gemeente aan de slag met de boomgaard langs het Kerkepad in Oosthuizen. Samen met de Dorpsraad Oosthuizen en de POMoligische vereniging Noord-Holland wordt de boomgaard opgeknapt.

Er is inmiddels begonnen met het terrein aan te pakken. De oever wordt recht getrokken en verstevigd met een laag nieuwe klei en met een kleine trekker wordt het veld gefreesd. Ook de drainage wordt opgeknapt en het terrein krijgt een laag nieuwe grond.
Op deze manier krijgen bezoekers van de boomgaard geen natte voeten meer en kunnen de fruitbomen weer jaren mee.

Snoeibeurten
De oude bomen krijgen een flinke opknapbeurt. Dat is specialistisch werk en wordt daarom uitgevoerd door leden van de POMologische vereniging, met assistentie vanuit de gemeente. In het voorjaar hebben de bomen een eerste snoeibeurt gehad; in januari volgt een tweede beurt.

Nieuwe fruitbomen
Tenslotte wordt de boomgaard aangevuld met 20 nieuwe fruitbomen. Met de POMologen zijn passende soorten uitgezocht. De werkzaamheden duren nog tot april.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook