Opfrisbeurt voor Diaconietuin

Opfrisbeurt voor Diaconietuin

In de Diaconietuin gaat de spa de grond in! Vereniging Oud Edam steekt letterlijk de handen uit de mouwen om de Diaconietuin een boost te geven. De tuin wordt weliswaar vrijwel dagelijks liefdevol door omwonenden nagelopen en met grote regelmaat bijgehouden door een ploeg van Werkom uit Purmerend, maar toch begint hij sleets te raken.

“Hoe nu verder?”, was de centrale vraag tijdens een bijeenkomst, afgelopen maart, van wat inmiddels de Diaconietuinwerkgroep heet. Dat er iets moest gebeuren, was voor iedereen wel duidelijk, dus werd er meteen een actieplan opgesteld.

Voorlopig komt de werkgroep iedere eerste zaterdag van de maand in de tuin bij elkaar om aanvullend onderhoud te plegen. En dat is nogal wat! Zo hebben de buxushaagjes last van buxusmot en is er volop zevenblad en duizendknoop gesignaleerd. Ook een wildgroei aan klimop moet worden weggewerkt. De eerste dag, in april, was al goed voor een royale kuub aan takken en tuinafval – heel attent door de gemeente opgehaald en afgevoerd. Afgelopen zaterdag was de tweede klusdag en er zullen er nog vele volgen.

Als het grove werk is gedaan, komt er de komende maanden een tijdelijke eenjarige beplanting, om in een later stadium het oorspronkelijke ontwerp weer in ere te kunnen herstellen, met zijn rozenperken en karakteristieke hagen – waardoor er vanuit de tuin weer zicht is op de Diaconie.
Gelukkig zijn er ook borders die kunnen blijven zoals ze zijn, maar één ding is zeker: het wordt een flinke kluif.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook