Opera St.Petrusschool

De nieuwe serie opera-avonden in het voorjaar van 2020, kent een gevarieerd programma met prachtige muziek, mooie verhalen en interessante achtergrondformatie. Kees Schilder (kos) zal op boeiende wijze zijn kennis overbrengen! De avonden in maart zijn vanwege het corona-virus geannuleerd. Vanaf april gaat het in principe van start.
Dinsdag 7 april Duitse componisten; Adriana Lecouvreur (Cilea), Luciano Pavarotti.
Dinsdag 21 april Hoogtepunten uit opera’s van Gaetano Donizetti.
Dinsdag 28 april Hoogtepunten uit opera’s van Giacomo Puccini.
De avonden vinden plaats in de aula van de St. Petrusschool, Schoklandstraat 73 in Volendam. Ze beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur.
Opera St.Petrusschool

Dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat de beroemde Italiaanse operacomponist Giuseppe Verdi werd geboren. In de nieuwe serie opera-avonden staan enkele meesterwerken uit zijn omvangrijke oeuvre centraal. Na de pauze wordt er aandacht besteed aan de carrières van vijf beroemde tenoren en worden de mooiste aria’s van enkele baritons en hedendaagse sopranen en tenoren ten gehore gebracht.

 
Programma:
di. 26-02 Rigoletto; Franco Corelli;
di. 05-03 Il Trovatore; Mario Lanza; Beroemde baritons;
di. 19-03 La Traviata; Nicolai Gedda; Hedendaagse sopranen;
 
De avonden vinden plaats in de aula van de St.Petrusschool, Schoklandstraat 73 in Volendam. Ze beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
Kees Schilder (KOS). Tel. 367 387.Opera St.Petrusschool

In de nieuwe serie opera-avonden worden enkele meesterwerken uit de operaliteratuur behandeld. Na de pauze staan de carrières van enkele beroemde operasterren centraal en hoort u hoogtepunten uit de wereld van de opera. Op de laatste avond worden de carrières van Maria Callas en Luciano Pavarotti besproken aan de hand van hun mooiste opnamen.

 
Programma:
di. 02-10 Cavalleria Rusticana (Mascagni) Beniamino Gigli;
di. 09-10 Lucia di Lammermoor (Donizetti) Montserrat Caballé;
di. 16-10 I Puritani (Bellini) Carlo Bergonzi;
di. 23-10 Parelvissers (Bizet) L’Assedio di Corinthe (Rossini) Giuseppe di Stefano;
di. 30-10 Maria Callas, Luciano Pavarotti.
 
De avonden vinden plaats in de aula van de St.Petrusschool, Schoklandstraat 73 in Volendam. Ze beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.Opera St.Petrusschool

Op 21 januari 1901 werd de Italiaanse componist Giuseppe Verdi getroffen door een beroerte. Hij raakte in coma en stierf enkele dagen later op 88-jarige leeftijd. Tijdens zijn begrafenis stonden er 200.000 mensen langs de route in Milaan en zong een koor bestaande uit 800 zangers het beroemde ‘Va pensiero’. In zijn opera’s had Verdi alle menselijke stemmingen en emoties verklankt en zijn muziek is ruim honderd jaar na zijn dood nog steeds springlevend. In de nieuwe serie opera-avonden wordt een beeld geschetst van deze beroemde operacomponist aan de hand van de mooiste muziekfragmenten uit zijn omvangrijke oeuvre. Daarnaast krijgt u interessante achtergrondinformatie over de muziek, het verhaal en de uitvoerende artiesten.

 
Programma
Dinsdag 11 oktober VERDI, Oberto / Un giorno di regno / Nabucco / I Lombardi; dinsdag 18 oktober VERDI, Ernani / I due Foscari / Giovanna d’Arco / Alzira / Attila, Macbeth; dinsdag 25 oktober VERDI, I Masnadieri / Il Corsaro / La Battaglia di Legnano   Luisa Miller / Stiffelio / Rigoletto; dinsdag 1 november VERDI, Il Trovatore / La Traviata / I Vespri Siciliani / Simon Boccanegra / Un ballo in maschera / La Forza del destino; dinsdag 8 november VERDI, Don Carlos / Aida / Otello / Falstaff
                                                          
De avonden vinden plaats in de aula van de St.Petrusschool, Schoklandstraat 73 in Volendam. Ze beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook