Openbare toiletten beter gereinigd

Openbare toiletten beter gereinigd

De gemeente is een samenwerking aangegaan met Stichting WerkPlus om de openbare toiletvoorzieningen in Edam-Volendam te onderhouden. De toiletten zullen het hele jaar door worden bijgehouden.

WerkPlus komt voort uit de voormalige werkvoorziening Baanstede waar mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt alsnog een zinnige baan kunnen vinden binnen een beschermde omgeving.

Toeristisch seizoen
De openbare toiletten inclusief plaskrul aan het Egbert Snijderplein worden sinds 1 januari van dit jaar door WerkPlus onderhouden. Indien er extra gereinigd dient te worden wegens drukte of in de toeristische periode kunnen zij hierop inspringen.

Hele jaar
Toiletten zijn afgelopen periode gesloten geweest als gevolg van corona. “Deze zullen weer spoedig worden geopend want onze gemeentelijke inwoners maken gedurende het gehele jaar gebruik van deze faciliteiten.”

Opgeknapt
De afgelopen weken is de toiletvoorziening achter het Edamse stadhuis volledig opgeknapt. Overige toiletten van de gemeente zijn haven aan de loswal en strandje Marinapark in Volendam. Ook is er een aantal commerciële toiletexploitaties: Noordeinde/haven bij Peek en Peek, Haven 154-156 en Havenhof.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook