Open Huis Cultuurhuis Wherelant in sfeer van de oude meesters

Zondag 15 september staat het Open Huis van Cultuurhuis Wherelant in het teken van het Rembrandtjaar. De ateliers en de foyer ademen deze middag de sfeer van de Gouden Eeuw. Bezoekers kunnen actief meedoen met diverse activiteiten zoals schilderen aan een moderne Nachtwacht, modeltekenen in de stijl van Rembrandt, een demonstratie bekijken van verf maken met oude pigmenten of bijvoorbeeld een ganzenveer in de inkt dopen bij de miniworkshop schrijven. In de Kunstbus voor het pand zijn elk kwartier intieme optredens voor een klein publiek en in de theaterzaal zijn gratis proeflessen en brengt theatergroep Purple een compilatie van de musical ‘Heerlijk duurt het langst’ ten tonele.
De band Bohemian Soldiers zorgt deze middag voor muzikale gezelligheid. Docenten zijn aanwezig om informatie te geven over de cursussen en workshops die zij komend seizoen verzorgen. Neem een kijkje in het beeldhouw- en schildersatelier of doe mee met de fotoshoot in Rembrandtstijl. Wandel daarna naar onze vakdocenten fotografie of onze docenten Kunstgeschiedenis die u graag mee op reis nemen terug in de tijd. Tot slot zou ik u aanraden om een kijkje te nemen in hry ambacht atelier waar u ondermeer kennis kunt maken met de etspers, glas in lood en edelsmeden. Het kan allemaal tijdens het Open Huis van 13.00 tot 16.00 uur waar jong en oud welkom is.
Gratis proeflessen theater, zang en salsa
In de theaterzaal kunnen belangstellenden meedoen met diverse korte proeflessen. De lessen zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Het is een leuke manier om kennis te maken met de docent het geeft een goed beeld van de les. Het programma is als volgt: Salsa solo van 13.00 - 13.30 uur, Theater van 14.00 - 14.30 uur en om 15.00 uur kan iedereen meezingen met het Koor. Theatergroep Purple treedt op van 14.30 tot 15.00 uur en Jasmijn en Tessa sluiten de middag af met een muzikaal optreden om 15.30 uur.
Winactie Cultuurparade
Cultuurhuis Wherelant doet mee aan de Cultuurparade Purmerend samen met Theater de Purmaryn, Theater de Verbeelding, Pop- & cultuurpodium P3, Cultuurhuis Wherelant, NKT Theaterschool, Bibliotheek Waterland, Purmerends Museum en het Filmhuis. Bezoekers kunnen bij elke deelnemende locatie een stempel halen. Iedereen die 5 stempels heeft vergaard kan deze kaart t/m 22 september inleveren bij Theater de Purmaryn en een prijs uitkiezen; er zijn gratis tickets voor theatervoorstellingen, concerten, toegangskaarten voor het museum, t-shirts en proeflessen. Lever de kaart dus zo snel mogelijk in, want op = op.
Meer informatie?
Het Open Huis is zondag 15 september van 13.00 – 16.00 uur. Cultuurhuis Wherelant vindt u aan de Van IJsendijkstraat 403 te Purmerend op bedrijventerrein De Koog. Kijk voor meer informatie op www.wherelant.nl

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook