Opbouw Hoogstraat

Wanneer er gebouwd gaat worden is niet te zeggen. Alles hangt af van de te doorlopen procedures, vertelt Heinse  Droog, woordvoerder namens HSB Bouw uit Volendam. Een concept bestemmingsplan is in ieder geval in de maak.

“We zijn momenteel verschillende suggesties van de stakeholders (omwonenden, Oud Edam en OVE) aan het verwerken. We kunnen met de bouw beginnen als het bestemmingsplan onherroepelijk is. Dat zal nog wel even duren.”

In de Hoogstraat zelf worden vijf panden gebouwd op de plek waar in november 2017 enkele panden afbrandden. Twee zogeheten atelierwoningen zullen in een duurdere categorie vallen. De drie winkels met daarboven appartementen kunnen los van elkaar gekocht worden. Op het achterterrein komen nog eens twee nieuwe woningen. Ook het voormalige politiebureau wordt een woning en in de huidige brandweerkazerne komen enkele appartementen voor jongeren.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook