‘Op een na bekendste Edammer’ eregast tweede kaasmarkt

‘Op een na bekendste Edammer’ eregast tweede kaasmarkt

Om tien uur ‘s morgens klinkt voor de deur van bakker Peter Gorter vrolijke muziek. Als aankondiging dat de kaasmarkt een half uur later zal aanvangen. De onvermoeibare leden van de Edamse Kaaskapel spelen het aloude ‘Volare’, al zal Ajax-fan Ruud Gorter ongetwijfeld het ‘Litmanen oh oh’ mee neuriën.

De Kaaskapel snelt daarna weer door naar het raadhuis aan het Damplein waar de eregast wacht. Niels Huber is directeur van De Koninklijke Boon Edam. Aangekomen op de Kaasmarkt wordt hij in twee talen aangekondigd door kaasmarkt-voorzitter Gerro de Boer.

Huber vertelt trots te zijn op zijn internationale familiebedrijf. “Wij zijn de op een na bekendste Edammer”, geeft hij de toeschouwers mee, die uiteraard weten welke Edammer wereldwijd een nog net grotere naamsbekendheid bezit.

Dit ronde en gele melkproduct gaat ondertussen al weer van hand tot hand. Voor de tweede keer dit jaar. De komende woensdagen in juli en augustus volgen er nog vele! Uiteraard in aanwezigheid van de Kaaskapel, Edams trots, die elke marktdag de onbetwiste sfeermaker is van het vriendelijke evenement.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook