Oosthuizen krijgt weer pinautomaat - bron Zeevangs Belang

Oosthuizen krijgt in september 2019 een 24/7 pinautomaat van de ING, aan de Raadhuisstraat.

Tot groot verdriet van vele Zeevangers is in de zomer van 2018 de pinautomaat van de Rabobank weggehaald uit Oosthuizen. In september heeft Zeevangs Belang een Facebook actie gestart om hiertegen in bezwaar te komen bij de Rabobank. Deze actie is massaal door u gesteund en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Dit heeft geleid tot gesprekken tussen de banken en de gemeente Edam-Volendam. De 3 grote banken ABN-AMRO, RABO en ING willen gezamenlijk een landelijk pin netwerk opzetten, zodat u altijd binnen 5 km gebruik kunt maken van zo’n automaat.

Geldmaat wordt uiteindelijk de uitvoerende instantie die dit voor deze 3 banken gaat beheren. Vanaf juli 2019 is Geldmaat begonnen met het ombouwen naar de herkenbare gele universele pinautomaten. In Edam-Volendam staan in september diverse punten op de planning van Geldmaat. Hierop ontbreekt Oosthuizen aangezien wij geen pin meer hebben, er valt hier niets om te bouwen. De 3 banken hebben afspraken gemaakt over de tijdelijke opvulling van de witte plekken (meer dan 5 km afstand) in Nederland.

ING gaat in september 2019 een pinautomaat in een container plaatsen op het terrein van het voormalige gemeentehuis in Oosthuizen. Later zal Geldmaat dit punt dan weer overnemen en voorzien van de herkenbare gele uitvoering. Inmiddels heeft de gemeente Edam-Volendam de omgevingsvergunningen verleend voor plaatsing van de pinautomaat. Een adviseur van ING heeft ons bevestigd dat de uitvoering medio september 2019 zal plaats vinden.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook