Oosthuizen

Donderdag 14 maart vormt het voorstel onderdeel van nog twee woningbouwplannen in de gemeente. Op het terrein van het voormalige Cultureel Centrum in Oosthuizen staan 16 tot 22 seniorenwoningen ingepland. Op de locatie ´t Kraaiennest, ook in Oosthuizen, moeten nog eens 23 tot 30 woningen komen. Met name bedoeld voor starters en jonge gezinnen. Het gaat dan om zowel grondgebonden woningen als appartementen.

Starters
De gemeente geeft aan dat de seniorenwoningen uitkomen op prijzen die liggen rond de drie ton.
Onder betaalbare koopwoningen voor starters en jonge gezinnen wordt verstaan een koopwoning met een verkoopwaarde van  € 180.000 - € 300.000. Onder een goedkope koopwoning wordt verstaan een koopwoning met een verkoopwaarde tot € 180.000.  Met betrekking tot huurwoningen wordt gedacht aan huurwoningen met een huur tot de aftoppingsgrens (€ 740).  

P en R Oosthuizen
Onderzocht wordt of het beoogde P&R-terrein bij de locatie ’t Kraaiennest geïntegreerd kan worden in de planvorming. Het gaat dan met name over de ontsluiting.  Dit kan invloed hebben op de mogelijkheden op de locatie en daarmee op de waarde/prijs. Dit zal bij de verkoop van de locatie nadrukkelijk moeten worden meegenomen.
Oosthuizen

Twee mannen van 32 en 29 jaar, uit Heerhugowaard en Wormer, werden dinsdagochtend, om 06.21 uur, aangehouden wegens poging inbraak. Ze hadden geprobeerd in te breken in een snackbar aan het Oosteinde in Oosthuizen. Een getuige zag het tweetal wegrijden vanaf de snackbar en gaf het kenteken door aan de politie. Er waren braaksporen aangetroffen bij de snackbar. Agenten troffen het voertuig aan op een adres in Koggenland. De twee mannen zijn daar aangehouden. In de auto van de verdachten trof de politie pepperspray aan. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook