Onderzoek naar staat gewelf

Onderzoek naar staat gewelf

Werkzaamheden Damsluis lopen uit

Het Hoogheemraadschap zit als eigenaar van de Damsluis in Edam te wachten op de uitslag van een onderzoek naar de staat van het gewelf van het historische monument. Nadat het ‘gangbare’ onderhoud recent is afgerond zijn de hekken en steigers blijven staan. Niet voor niets, blijkt nu.

Jan Peetoom, technisch adviseur van het HHNK, legt uit dat besloten is om ook het gewelf nader te onderzoeken als afronding van de werkzaamheden. Het resultaat van dit onderzoek is nog niet binnen waardoor het project momenteel in afwachting is van de uitslag van dit onderzoek.

Peetoom meldt dat vrijdagmiddag besloten is de steigers maandag weg te laten halen zodat het vaarverkeer weer ‘een rondje Edam’ kan maken. “Woensdag moet dan de doorgang weer mogelijk zijn!”

Van gevaar voor passanten is volgens Peetoom geen sprake. “Wel is het zo dat mochten er extra herstelwerkzaamheden volgen, niet duidelijk is of dit op korte termijn kan gebeuren. De aannemer heeft het druk. Wellicht dat pas volgend jaar verder wordt gegaan met het werk.”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook