Onderzoek naar betaald parkeren


De gemeente laat nog voor de verkiezingen in maart 2022 onderzoek verrichten naar betaald parkeren in Edam-Volendam. de verkeerswethouder zelf is sceptisch.

Vanuit de gemeenteraad zijn er vragen gekomen over dit onderwerp. De kosten voor het onderzoek worden betaald uit de reguliere begroting. Wethouder Wim Runderkamp heeft op facebook zijn mening al gegeven. “Persoonlijk ben ik tegen betaald parkeren. Het brengt inwoners én ondernemers niets, want betaald parkeren zorgt niet voor meer ruimte. En toeristen parkeren nauwelijks in blauwe zone gebieden. Betaald parkeren zal dus per saldo óf geld kosten (als eigen inwoners niet hoeven te betalen), óf zorgen voor een nog hogere parkeerdruk (als toeristen in het centrum gaan parkeren en er voor eigen inwoners minder plaats is). Om te zorgen dat raadsleden weloverwogen beslissingen kunnen nemen en niet op basis van meningen of ideologie, gaan we voor de verkiezingen de feiten onderzoeken. Ik ben ook benieuwd of mijn verwachting uit zal komen, of dat ik mijn mening zal moeten bijstellen.”


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook