Ondanks corona…

Ondanks corona…

Voorleesontbijt op de Hummelhoek

Jera van Gelder (directrice CBW) las afgelopen woensdag voor op de Hummelhoek, tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Medewerkster Theresia Westendorp vertelt dat op de Hummelhoek voorlezen een vast en gezellig ritueel vormt, verweven in het dagritme. “Het is leuk, biedt structuur, vergroot inlevingsvermogen en woordenschat, waardoor kinderen beter leren communiceren en minder snel gefrustreerd raken!”
Juist nu, tijdens de l’ockdown’,  is het belangrijker dan ooit om gezellig voorgelezen te worden. De Hummelhoek zette tijdens de Voorleesdagen deze traditie voort, ondanks dat de opvang alleen open is voor noodopvang.

Na een lekker ontbijt werd woensdag aandachtig geluisterd naar Jera die voorlas en liet zien dat ‘Coco het echt kan!’. Een verhaal over een kleine vogel die niet weet hoe ze haar nest moet verlaten.
“Een prachtig verhaal met veel emoties: angst, moed, verdriet, pijn, hoop, plezier, vertrouwen èn vogelvrij.”

Voorbereiding
Het verhaal vertolkt zo de peuterperiode bij de Hummelhoek. Voor de eerste keer zonder ouders naar de peuterspeelzaal roept ook al deze emoties op. De Hummelhoekperiode is daarom een essentiële en uitstekende voorbereiding op de basisschool. Los van mama, gestimuleerd door de liefde van juf, stap voor stap een stukje verder in de ontwikkeling om uiteindelijk met moed en vertrouwen de vleugels uit te slaan naar de basisschool!

Voorlezen loont! Kunt u geen geschikt boek vinden of lukt het even niet om voor te lezen, kijk dan op de website “de voorleeshoek.nl”, een geweldig alternatief!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook