Omwonenden wooneiland Broeckgouw serieus genomen!

Omwonenden wooneiland Broeckgouw serieus genomen!

De afgelopen weken zijn hectisch geweest voor de omwonenden van het oostelijke wooneiland in de Broeckgouw. Een artikel in de NIVO van eind oktober zorgde ervoor dat alle omwonenden naar de presentatie ‘Betaalbare woningen de Broeckgouw’ van 15 november kwamen. Voorgesteld werd om in plaats van een luxe woontoren met 20 appartementen, 43 betaalbare woningen te bouwen op een vier keer zo groot wooneiland.

Bewoners in verzet
Na deze presentatie waren de reacties heel positief over het idee voor meer betaalbare woningen, maar was de totale impact hiervan nog niet duidelijk. De omwonenden klommen in de pen. De vele vragen en zorgen werden op papier gezet en met elkaar besproken. Vooral over de toename van het aantal verkeersbewegingen in de buurt kwamen veel vragen en wordt gezien als een mogelijk probleem. Nadat het bericht rondging dat de nieuwe plannen eventueel in de raadsvergadering op 13 december zouden worden behandeld, stroomden de bezwaren via e-mails bij de raadsleden binnen.

VVD: eerst participatie
Inmiddels is besloten dat het onderwerp niet op de agenda van 13 december komt. Eerst overleg met de omwonenden voordat er besluiten worden genomen. De VVD is een groot voorstander van een duidelijk participatie traject met alle belanghebbenden. Met de huidige coalitie is hard gewerkt om van participatie een speerpunt te maken. Die participatie zal op dit dossier gelukkig ook plaatsvinden.

Communicatie met omwonenden
De wethouder Ruimtelijk Ordening heeft naar verluidt 11 december een eerste overleg gehad met de omwonenden van het oostelijk wooneiland om de nieuwe plannen te bespreken. Iedereen staat achter het idee om betaalbare woningen te realiseren. Maar dan moeten wel alle belanghebbenden erbij worden betrokken om dit voor elkaar te krijgen op het wooneiland. De VVD zal vanuit de politiek het probleem rond de verkeersveiligheid in de gaten houden. Samen met inspraak van de omwonenden kan dit wooneiland een oplossing zijn voor het realiseren van meer betaalbare woningen voor jong en oud.
VVD Edam-Volendam
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook