oecumenische viering Edam 24 januari

oecumenische viering Edam 24 januari

Aan het eind van de week van het gebed voor de eenheid van de Christenen, organiseert de Raad van Kerken Edam-Volendam op 24 januari een oecumenische viering in Rooms-Katholieke St. Nicolaaskerk in Edam.
“Blijf In Mijn Liefde” is de oproep die in 2021 centraal staat. Het is een oproep van Jezus Christus zelf uit het Evangelie volgens Johannes. Zusters uit de oecumenische kloostergemeenschap in Grandchamp in Zwitserland wijzen op de verbondenheid met Christus als bron van de vrucht van eenheid. Deze gemeenschap wijdt zichzelf al sinds haar ontstaan aan eenheid en gebed. Dit jaar bereidden deze zusters het materiaal van de gebedsweek.
Jezus Christus zei tegen zijn discipelen: 'Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.' Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen. Vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van gebed gebeurt.
De oecumenische viering zal worden voorgegaan door Agaath van den Hogen en pastor Nico Schoorl. De muziek zal worden verzorgd door Jan van Ginkel op het orgel en door zangers onder lieding van Frans Koning. De oecumenische viering in Rooms-Katholieke St. Nicolaas kerk in Edam op 24 januari vangt aan om 10.00u. Vanwege het coronabeleid kunnen bij deze dienst 30 mensen aanwezig zijn. U kunt zich aanmelden via de website van zowel de Kerkgemeente Edam als die van de RK Nicolaaskerk Edam. U kunt de dienst volgen via internet met de link klik hier. Ook staat er een link hiervoor op de webpagina van de kerkgemeente.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook