Nu voor het eerst op de Westfries in Hoorn

Nu voor het eerst op de Westfries in Hoorn

Kom jeugdschaatsen bij IJsvereniging Edam

Kom jeugdschaatsen bij IJsvereniging Edam

De inschrijving voor het jeugdschaatsen vanuit IJsvereniging Edam is inmiddels geopend en de enthousiaste leiders staan alweer te popelen om de kinderen van 6,5 tot 13 jaar goed, maar vooral ook met veel plezier te leren schaatsen.  Nu niet meer naar Alkmaar maar op IJsbaan de Westfries in Hoorn.

Vanaf dit jaar gaat IJsvereniging Edam jeugdschaatslessen verzorgen op de mooie overdekte ijsbaan “de Westfries” in Hoorn. Daarmee wordt afscheid genomen van Alkmaar. De Westfries heeft niet alleen een veel hogere ijsgarantie, maar hier wordt het ook mogelijk om tegen de dezelfde kosten nu 11 leerzame en bijzonder sfeervolle lessen aan te bieden in plaats van 10 in Alkmaar. Ook alle extra activiteiten, zoals het populaire Ouder/kind schaatsen, de gezellige Zeevangstocht voor het hele gezin en de Elfstedentocht aan het einde van het seizoen, worden, onder voorbehoud van de RIVM-richtlijnen, ook in Hoorn weer aan het programma toegevoegd. 

Kleine groepen
IJsvereniging Edam organiseert de schaatslessen voor de jonge kinderen op de mooie ijsbaan de Westfries in Hoorn. Op 11 zaterdagochtenden wordt in kleine groepen vakkundig schaatsles gegeven. Hierdoor krijgen alle kinderen genoeg aandacht, waarbij er vooral ook veel aandacht is voor het plezier wat schaatsen kan geven. De meeste kinderen die op jonge leeftijd bij IJsvereniging Edam beginnen, gaan ook de jaren daarna weer enthousiast mee en leren uiteindelijk uitstekend schaatsen, met een mooie schaatshouding en goede bochtentechniek.

Behalve de schaatslessen mag uw kind ook deelnemen aan een echte regionale wedstrijd. Kinderen met talent, komen op die manier ook vanzelf ‘in de picture’ bij de KNSB en wie weet wat voor mooie sportcarrière er dan kan volgen.

Speciale bochten-clinic
Dit jaar starten we ook met een speciaal uur (extra zonder verdere kosten) waarop de gevorderde leerlingen een clinic krijgen van echte professionals, voor het onder de knie krijgen van de bochtentechniek (pootje over).  

Start 3 oktober
Op zaterdagochtend 3 oktober zullen de bussen voor de eerste keer klaar staan om de kinderen met veel gezelligheid te vervoeren naar het moderne IJsbaan de Westfries in Hoorn.  De lessen duren dan tot de kerstvakantie.

Verbluffende resultaten
Ieder jaar weer staan onze leiders verbaasd over de prachtig vooruitgang die bereikt wordt door de jonge kinderen. In 10, vanaf dit jaar dus 11 weken gaan ze vaak van bijna niets, tot prima kunnen schaatsen.

Regiowedstrijden en Elfstedentocht
Na afloop van de schaatslessen mag uw kind ook deelnemen aan een echte regionale wedstrijd tegen leeftijdgenootjes. Kinderen met talent, komen op die manier vanzelf ‘in de picture’ bij de KNSB en wie weet wat voor mooie sportcarrière er dan kan volgen.
Ook wordt er in maart een supergezellige Elfstedentocht georganiseerd, waar uw kind gratis aan mag deelnemen.

Ouder/Kind schaatsen
Vanwege de vele enthousiaste reacties, het vorige seizoen, organiseert IJsvereniging Edam (mits de RIVM-richtlijnen het toelaten), ook dit jaar in Hoorn, weer een les, waarbij de ouders mee mogen doen met hun kinderen.

Inschrijving
Kinderen van 6,5 tot en met 13 jaar (eerste jaar voortgezet onderwijs) kunnen zich inschrijven. Inschrijven gaat via het formulier op de website: www.ijsverenigingedam.nl (onder inschrijven). U ontvangt een bevestiging per e-mail. Dus wees er op tijd bij. Inschrijven is mogelijk voor alle kinderen uit Edam, Volendam of andere delen van onze gemeente (inclusief Zeevang). Tot 20 september worden alle kinderen automatisch toegelaten. Daarna geldt echter VOL=VOL.

Leiders en assistenten gezocht
Lijkt het u als ouder leuk om zelf ook te assisteren of les te geven aan kleine kinderen bij deze gezellige schaatsclub, schroom dan niet en meldt u aan als vrijwilliger bij de inschrijving van uw zoon/dochter. U hoeft zelf geen topschaatser te zijn, om de jongste kinderen te begeleiden bij hun eerste schaatservaringen.

Prachtige stageplaatsen
Ook kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs (3e jaar) of van sportopleidingen bij IJsvereniging Edam een prachtige onvergetelijke stage lopen. Als (assistent) leider, kun je op een leuke gezellige manier een schat aan ervaring opdoen. Dus vind je werken met jonge kinderen leuk en wil je graag ervaring op doen met lesgeven, meld je dan bij ons aan via het e-mail adres onderaan dit artikel.

Voor vragen of nadere informatie kan men ook mailen: ijsverenigingedam@gmail.com
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook