Nu te zien in het Edams Museum: ‘KUNST VAN FORMAAT’

Nu te zien in het  Edams Museum: ‘KUNST VAN FORMAAT’

Het Edams Museum heeft oog voor eigentijdse kunst – en bewijst dat in een indrukwekkende tentoonstelling van vier aan Edam gerelateerde kunstenaars: Georg Stahl, Toon Verhoef, Hayo Riemersma en Piet Hein Eek.  De titel slaat op werk van groot formaat en hoog gehalte.

Daarnaast gaat het om schilderen en om abstractie. Dat geldt de vlak werkende kunstenaars Stahl, Verhoef en Riemersma. De ruimtelijke objecten van Eek zijn vanuit een verwante invalshoek gemaakt.
Wat zij delen is ook het afstand nemen van het ‘verhaal’, de anekdotiek – vanuit de overtuiging dat beeldtaal van zichzelf al ‘communicatief’ is. Het maakt indruk en kan je wat ‘doen’, zoals ook muziek dat kan.

- Georg Stahl – refugié uit Duitsland - verbleef vanaf 1940 goeddeels in Edam, waar hij in 1982 overleed. Zijn werk beleeft momenteel een revival.
- Toon Verhoef woont vrijwel een halve eeuw in Edam. Hij bezit wereldfaam.
- Piet Hein Eek heeft zijn jeugd in Edam doorgebracht. Zeer succesvol ontwerper.
- Hayo Riemersma – kunstenaar en kunsthistoricus - is sinds 10 jaar Edammer, en was tot 1 april conservator van het Edams Museum. Zijn aandeel vormt het sluitstuk van zijn betrokkenheid bij het EM.

De allesbehalve alledaagse vormgeving van de tentoonstelling garandeert samenhang, en werkt als een totaliteit. Het resultaat doet een beroep op de avontuurzin van de beschouwer. Ook het museum zelf is geheel vernieuwd en gerestyled. Dat doet recht aan het niveau van het werk. Een voltreffer!

De tentoonstelling is geopend vanaf 3 juli, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:30–16.30
U wordt verzocht zich aan te melden op de site: edamsmuseum1895@gmail.com.
Wijzigingen voorbehouden / edamsmuseum.nl


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook